kerstmeditatie

Geplaatst op zaterdag 24 december 2011

Kerstmeditatie
In de periode van Kerst branden we vaak een extra licht. Een licht geeft een gevoel van warmte, geborgenheid, ruimte, vrede en ontspanning. Bij de volgende ontspanning laat je het licht in jezelf branden met hetzelfde doel.
-Ga zo gemakkelijk mogelijk liggen.
-Druk de hielen in de grond op een inademing en uitademend laat je ze los. Doe dit ook met het  bekken, schouders, handen en het hoofd.
-Ga met je aandacht naar de tenen via de voeten naar de enkels. Stel je voor dat je binnen in de  enkelgewrichten een lichtje aandoet. Het licht straalt door de huid heen naar buiten. Het licht  geeft warmte, ruimte en ontspanning in de enkels. Ga door de onderbenen naar de knieën en  doe ook hier een lichtje aan en voel de doorwerking van het licht. Doe hetzelfde in de  heupgewrichten, in alle wervels van de wervelkolom, schouders, ellebogen, polsen en handen.  Blijf in elk gewricht even stilstaan om er een lichtje aan te steken
-Voel hoe de warmte van het licht door de huid heen uit straalt en rondom het lichaam een veilige  cocon van warmte maakt en  koester je in de warmte en stilte van het licht.

Ik hoop dat voor jou het licht mag branden deze Kerstdagen en wens je een gezond, gelukkig en vredig 2012 toe.
lieve groet,
Lian

Terug naar overzicht

kerstmeditatie