Nazomer

Geplaatst op donderdag 15 augustus 2019

Voor velen is de vakantie weer voorbij en de lessen beginnen weer bijna. Ik hoop dat jullie net als ik genoten hebben van de vakantie en weer uitgerust beginnen aan een nieuw seizoen. De zomer is te verdelen in twee elementen namelijk het vuur element en het aarde element. Het vuur element hoort bij de eerste periode van de zomer en het aarde element hoort bij de nazomer.  De komende tijd staat dus in het teken van het aarde element.

In de vijf elementen leer behoren de maag en milt meridiaan bij het aarde element. De nazomer is tijd van oogsten maar ook van stabiliteit, vruchtbaarheid, kracht, balans, ons zeker en standvastig voelen, te accepteren. Als dit uit balans raakt gaan we piekeren en tobben. Zorg daarom voor voldoende rust en afleiding zodat het piekeren doorbroken kan worden. Adem- en lichaamsoefeningen, met name been- en voetoefeningen doorbreken het piekeren. Maak ook regelmatig een wandeling en geniet van de kleuren en geuren om je heen. Verwen jezelf met een mooie bos gele zonnebloemen.

De maag en miltmeridianen zijn belangrijk bij de spijsvertering. Voor de opname en transformatie van voedingsstoffen in energie. Zoals het voedsel verwerkt moet worden behoren ook de emoties en gevoelens verwerkt te worden. Als de energiebanen van de maag en milt uit balans zijn, kan het lichaam de voeding minder goed opnemen. Daardoor kunnen we trek in zoet krijgen. Zoete producten kunnen snel energie geven. Maar geraffineerde suikers komen zo snel in de bloedbaan terecht zodat de alvleesklier (bestuurd door de miltmeridiaan) heel hard moet werken om de bloedsuikerspiegel op peil te houden. Het gevolg is dat dit orgaan snakt naar energie, waardoor je trek krijgt in zoet……..Kies daarom voor natuurlijke suikers van bv abrikozen, granen en wortelen. Deze van nature zoete smaak helpt wel om de meridianen van maag en milt te versterken. Ook hebben ze een rustgeven effect.Terug naar overzicht

Nazomer